torstai 18. heinäkuuta 2019

Kinuskikissan Trio-kakku

Viimeisestä "kunnon" leipomiskerrastani on vierähtänyt tovi, jos toinenkin tyttöni innostuttua leipomaan. Minun ei ole tarvinnut ns. työntää käsiäni taikinaan. Nyt tuli kuitenkin hyvä syy leipoa, kun siskoni pyysi minua tekemään kakun hänen tyttärensä nimenantojuhlaan.
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Toiveena oli Kinuskikissan Trio-kakku. Tämä kakku on ihanan täyteläinen yhdistelmä suklaata, vaniljaa ja mansikan raikkautta. Ohjetta on hieman mukailtu.

Suklaa-vanilja-mansikkakakku (30 hengelle):

Pohja:
260 g Oreo-keksejä
100 g voita

Murskaa Oreot tehosekoittimessa tai minigrip-pussissa vaikkapa kaulimella tai lihanuijalla. Sulata voi ja yhdistä murskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa ehdottomasti irtopohjavuoan reunat kalvolla (omani ostin täältä). Näin varmistat, että kakku irtoaa siististi vuoasta ja kaikki täyte mahtuu vuokaan. Ilman kalvoa olisi minulla ylin kerros jäänyt laittamatta kakkuun.

Täytevaahto (kahteen suklaakerrokseen):
7 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuusto
1 vaniljatanko tai 3 teelusikallista vanilliinisokeria (korvasin itse vaniljatangon vanilliinisokerilla vähentääkseni kakun makeutta → hyvä päätös)

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto. Lisää vaniljatangon sisältä siemenet tai vanilliinisokeri. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaa erillisiin kulhoihin.

Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
250 g tummaa suklaata

Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Ohje löytyy tästä. Lisää sula suklaa vatkaimella sekoittaen toisen vaahtopuolikkaan sekaan. Painele täyte tarkasti vuokaan, jotta täyte menee tasaisesti joka puolelle. Hyydytä jääkaapissa vajaa tunti tai kunnes pinta on jähmettynyt. Vinkki! Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla kakun pakkaseen.

Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
240 g valkosuklaata

Sulata valkosuklaa ja lisää se lopun vaahtopuolikkaan sekaan. Painele täyte tumman suklaatäytteen päälle tarkoin. Hyydytä jälleen tummaan suklaatäytteen ohjeen mukaisesti.

Mansikkatäyte:
6 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
½ dl sokeria
300 g vaniljatuorejuustoa
450 g mansikoita

Laita liivatelehdet likoamaa kylmään veteen. Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Soseuta mansikat. Ota yksi desilitra syrjään ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Liivate-mansikkaseos kaadetaan koko ajan hyvin sekoittaen vaahdon joukkoon. Lisää joukkoon myös loppu mansikkasose. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos vuokaan kolmanneksi kerrokseksi. Tasoita kakun pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristelu:
Tee koristelu juuri ennen tarjoilua. Itse raastoin ylijääneen tumman suklaan kakun päälle. Lisäksi kuutioin 8 isohkoa mansikkaa, jotka laitettiin keskelle kakkua keoksi. Tyttö laittoi vielä kakkuun söpöjä sydämiä pienelle prinsessalle. Kinuskikissan koristelun voit katsoa tästä.
www.arkipaskaruokaa.fi
Vaikka kakku vaikuttaa työläältä ja on monivaiheinen, tämän tekeminen on helppoa ja kokemattomampikin leipuri osaa tämän tehdä. Ohje on tosiaan 30 hengelle. Tämä vilahti parempiin suihin ihan hetkessä. Sain viedä kotiin juhlista tyhjän, pestyn tarjoiluastian ja kakkulapion. Paremmin ei voisi käydä.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Tätä voisi itsekin seuraaviin juhliin tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä niin hyvältä! Tätä voisi itsekin leipoa kun on jotkut seuraavat juhlat tiedossa :)

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköinen kakku! Kesällä kun juhlia tuntuu riittävän on tässä hyvä vinkki mitä tehdä ensi kerralla Ja ei kun leipomaan😊

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!