maanantai 8. heinäkuuta 2019

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Minä en taida juosta turhaan trendien perässä. Testaillaan sitten näitä kaikkien suosikkeja, kun sen aika on tai sitten ei testata lainkaan. Ainakaan vielä en ole innostunut esimerkiksi uunifetasta lainkaan. Avokadopastakin taitaa olla kokematta. Tykkäätkö sinä kokeilla näitä trendiruokia?

Maistoin Maisemakahvilan raparperipiirakkaa vuosia sitten ensimmäisen kerran kaverini Jaanan luona. Ohjeenkin tai ainakin piirakan nimen sain silloin Jaanalta ja Googlailinkin ohjeen talteen. Jostain syystä ohjeen testaaminen jäi tälle kesälle.
www.arkipaskaruokaa.fi
Tälle kesälle raparperia on tullut todella paljon. On tullut tehtyä jo raparperikiisseliä, käytettyä sitä smoothieen. Nyt vuorossa oli piirakka. Päätin antaa Maisemakahvilan raparperipiirakalle mahdollisuuden. Itsehän en tätä päässyt leipomaan, vaan keittiössä hääräsivät leipomishommissa apukokki Natalia kaverinsa Ellan kanssa.

Tytöt tekivät aivan loistavaa piirakkaa! Yllättäen keittiön siivouksesta piti muistuttaa. Tuli tytöillä yllättäen kova kiire futistreeneihin. Ehtivät kyllä siivota sitten vielä jälkensä kiltisti.
www.arkipaskaruokaa.fi
Maisemakahvilan raparperipiirakka:

Muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

Sekoita muruseoksen kuivat ainekset. Lisää voisula. Jaa seos kahteen erilliseen kulhoon (2/3 ja 1/3). 2/3 taikinasta käytetään pohjataikinaan ja 1/3 ripotellaan lopuksi piiraan päälle.

Pohjataikina
noin 2/3  murutaikinasta
2 dl piimää
1 kananmuna

Sekoita piimä ja kananmuna. Lisää se murutaikinaan sekaan ja sekoita hyvin. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Täyte
1 l raparperipaloja
2 tlk rahkaa (2x250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pese, kuori ja pilko raparperit. Lisää rahkan sekaan sokerit ja kananmunat. Sekoita hyvin. Lisää pohjataikinan päälle raparperipalat. Kaada raparperipalojen päälle rahkaseos.

Pinnalle
noin 1/3 muruseoksesta

Ripottele muruseos tasaisesti piirakan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa (150 kiertoilma) noin 45 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Kotiliedestä poimitun reseptin mukaan piirakan voi valmistaa myös vaikkapa omenapaloista, mustikasta, puolukasta, karviaisista tai herukoista. Voisin itse kuvitella, että tästä syntyy todella maistuva puolukka- tai herukkapiirakkakin. Piirakan ainekset ja makeus taittanee hyvin puolukan ja herukan kirpeyttä.

Oletko sinä kokeillut tätä piirakkaa?

Perheen arviot:
minä: Aivan loistavaa!!!
The Chef: ihan huippua (kaksi peukkua pystyssä)
Poika: Maistuu!!!
Tyttö: hymyilee kauniisti ja kiittää vienosti. (Leiponee tätä meille toistekin.)




4 kommenttia:

  1. Raparperia meillä on yllinkyllin, jota tämä resepti lähtee ehdottomasti testiin :D

    VastaaPoista
  2. Herkun kuuloinen ohje. Täytyykin laittaa tämä talteen mahdollisia seuraavia leipomuksia ajatellen :)

    VastaaPoista
  3. Piirakka kuulostaa todella herkulliselta. Raparperi on hyvää!

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä! Pitääpä ehkä rohkaistua itse leipomaan.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!