tiistai 16. heinäkuuta 2019

Nelihenkisen perheen ruokalaskuseurantaa

Nyt se tapahtuu. Olen alkanut seurata meidän perheen ruokakuluja. (Pelottaa.) Ensimmäinen viikko on takana. Parista kauppareissusta ei ole kuittia (lapset ja mies kävi itsekseen). Ruokakuluista vähennän oluet ja ei-ruuat yms. Herkut ja hygieniatuotteet jätän. Prisman kauppalaskusta vähennettiin myös siskoni vauvan nimenantojuhliin ostamani kakun ainekset.
Seurantajakso 7.-14.7.2019
Lidl 76,66 €
Lidl 11,08 €
Prisma 1,36 €
Prisma 52,11 €
Cittari 13,66 €
K-market n. 12 €
Yhteensä 166,87 €

APUA!!! Näin kesällä huomaan ruokaan kuluvan ihan älyttömästi rahaa. Lapset syövät kaikki ruuat kotona lounasta myöten.

Mm. näitä on tehty ruuaksi:
Ahvenanmaan pannukakkua
Maailman parasta italianpataa
Paneroituja kalapuikkoja (ohje tulossa!)
Jauhelihakastiketta ja perunoita
Kaisan lihapullia ja makaroonia (ohje tulossa!)
Grillattu pari kertaa
Mannapuuroa
Kanasalaattia
Kasvissosekeittoa
Leipäpussit, leikkelepaketit ja maitopurkit on tyhjänä ihan koko ajan, ja kannan kaupasta selkä vääränä -30 prosenttin alelaputettuja leipäpusseja kaappiin. Mitkä on sun vinkit säästää ruokakuluissa? Minä säästän ruokakuluissa tekemällä ruokalistan aina tulevalle viikolle valmiiksi. Apuna tässä mulla on sähköinen kauppalista. Pyrimme myös käymään kerran viikossa kaupassa.  Maitoa ja vihanneksia yleensä pitää santsata viikollakin. Näin lomalla kerta viikkoon kaupassa vaan ei näytä onnistuvan...

4 kommenttia:

 1. Meillä syödään kesäisin lähinnä brunssi aamuisin, joka pienentää kivasti kustannuksia kun syödään tavallaan kaksi ateriaa samalla. Herätään useasti niin myöhään, ettei aamiainen kannata..

  VastaaPoista
 2. Pitäisi itsekin tehdä seurantaa, että näkisi mihin ne rahat hurahtavat. Kesäkuussa tosin kauppareissuilla lähti mukaan hurjan paljon erilaisia kodin tarvikkeita, joita uuteen asuntoon tarvitsi minkä vuoksi kauppalaskut olivat melkoisissa summissa :D

  VastaaPoista
 3. Nostan hattua, että olet alkanut seurata ruokakuluja. Minusta ei olisi kyllä siihen. Nyt meillä on kohtuulliset ruokakulut, koska olemme kahdestaan. Toisaalta, kun olen siirtynyt ketogeeniseen ruokavalioon niin omat ruokakuluni ovat pienentyneet! Kaikki herkut ovat jääneet pois ja teen ruokani itse.

  Tsemppiä sinulle seurantaan!

  VastaaPoista
 4. Olen seurannut joskus ruokakustannuksia ja siinä kyllä säästää aika paljon rahaa. Myös ex-tempore ruokaostokset jäävät väliin ku miettii mitä jos "heräteherkku" itse asiassa maksaa. Toisaalta kesällä tulee kyllä marjoja ostettu vaikka kuinka paljon hinnasta niin välittämättä.
  Tsemppiä seurantaan!

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!