maanantai 19. elokuuta 2019

Hanna Gullichsenin itkukana testissä - Itkikö meidän perhe?

Törmäsin nettiä selaillessani Hanna Gullischsenin itkukanan reseptiin. Nimi herätti heti kiinnostukseni! Miten kanaa itketään? Kuinka väärässä olinkaan. Hanna G:n mukaan tämä kana itkettää ruokailijoita. Niin hyvää se on. Tämähän piti ottaa testiin.
www.arkipaskaruokaa.fi
Itkukana:
n. 500 g broilerin sisäfilettä
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia (itse laitoin kevätsipulia)
½ dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa

Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkaamista. Hienonna sipulit. (Hanna G:n ohjeessa sipuli on shalottia. Meidän lähikaupassa sitä ei ollut, joten korvasin sen kevätsipulilla.)
www.arkipaskaruokaa.fi
Kuumenna pannu ja laita sinne voit ja oliiviöljy. Pannun pitää olla paksupohjainen tarttumattoman pinnan omaava. Pannu tulee kuumentaa lähes "tuli"kuumaksi eli noin 85 prosenttia täydestä reseptin laatijan mukaan. Nosta fileet voi-oliiviöljyseokseen. Paista niitä noin viiden minuutin ajan. Anna broilereiden uiskennella iloisina tässä seoksessa. Käännä fileiden kylkeä kerran paiston aikana.
Nosta viiden minuutin uiskentelun jälkeen fileet syvälle lautaselle ja laita sipulit pannulla olevaan rasvaan. Paista niitä minuutin verran. Laske pannun lämpöä tarvittaessa, että sipulit eivät pala.
Mittaa pannulle tomaattipyree ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele. Kaada mukaan kerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Hanna G:n mukaan puuhaarukka on paras tähän hommaan.
Nosta broilerifileet ja niistä mahdollisesti irronnut neste kastikkeeseen. Pannun lämmön tulee olla sellainen, että kastike kuplii hennosti koko ajan. Anna "pöhistä" 7-8 minuuttia.
Broilerin kypsyyttä voi testata leikkaamalla fileen paksuun kohtaan viillon. Kun broileri on kypsää, sammuta liesi. Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Tämä ruoka oli todella nopea valmistaa ja tästä tuli hyvää. Kastikkeesta en saanut yhtä paksua kuin Hanna G:n kuvissa. :) Ehkä seuraavalla kerralla?

Nyt katsotaan itkettikö meitä? 

Perheen arviot:
The Chef: hyvää
Minä: on kyllä hyvää
Poika: tosi hyvää
Tyttö: kanan loppuminen itketti

Me ei siis alettu itkemään ruuan loppuessa. Tämä ruoka oli silti todella, todella hyvä ja maistuva kanaruoka ja jää taatusti meidän perheen ruokalistalle.

4 kommenttia:

 1. Kuullostaapa herkulliselta! Sulta saa kyllä aivan loistavia ruokavinkkejä, kiitos niistä! Useampi jo testattu hyvällä menestyksellä :)

  VastaaPoista
 2. Hauska nimi sapuskalla. Pitää testata tätä jossakin kohtaa.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 3. Onpas erikoinen nimi kanalle mutta uskon, että oli hyvää! Olen kokeillut muutamia Hanna G:n reseptejä mutta tämä vielä kokeilematta. Täytyy laittaa mieleen ja ehdottomasti tehdä jonain päivänä.

  VastaaPoista
 4. Enpä kyllä usko että itku tulee tällä. Pitääkin laittaa resepti kokeiluun.

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!