keskiviikko 21. elokuuta 2019

Kakkuviikarin mustikka-valkosuklaajuustokakku on parasta kakkua aikoihin!

Taas tuli kakkutilausta ja piti alkaa suunnitella, minkälaisen tällä kertaa tekisin. Kakun tilaaja, jo 17-vuotta täyttänyt siskoni poika, ei kovin tarkkoja ohjeita antanut - tällä kertaa! Sain Instagramissa @Kanelitytönkakkuparatiisi:lta vinkin käyttää sesonkimarjaa mustikkaa yhdessä valkosuklaan kanssa. Kanelitytön Kakkuparatiisiin pääset muuten tutustumaan tästä! Siskonpoikakin tämän yhdistelmän hyväksyi, joten pääsin etsimään sopivaa ohjetta.
www.arkipaskaruokaa.fi
Heti kättelyssä ohjeeksi valikoitui Kakkuviikarin mustikka-valkosuklaakakku. Alkuperäisen ohjeen löydät tästä. Itse muunsin ohjetta siten, että jätin keksipohjasta voin pois, ja korvasin sen Aurinkoinen-pilttipurkilla. Näin pohjasta ei tule niin kova, ja käy myös vegaanille. Kakkuhan ei missään nimessä ole vegaani, mutta tuo vinkkinä.

Pohja:
200 g (gluteenittomia) Digestivejä
1 prk Aurinkoinen Pilttiä

Hienonna keksit ja sekoita ne Piltin kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle tiiviisti. Vuoraa vuoka tarvittaessa joko reunakalvolla (itse käytän tätä) leivinpaperilla saadakesesi lisää korkeutta vuoalle. Suosittelen tekemään tuon vuorauksen, jos käytössäsi on ns. normaalikorkeudelle oleva vuoka. Alla olevista kuvista näet, kuinka korkealle jo pelkkä mustikkatäyte tulee.
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Mustikkamousse:
1 prk Flora Vanillaa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
400 g mustikoita
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
7 liivatetta
tilkka vettä

Laita mustikkatäytteen liivatteet likoamaan veteen. Vatkaa Flora Vanilla ja kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja (sulatetut) mustikat. Sekoita kunnolla ja mausta sokerilla. Laita tilkka vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu, purista liivatteista liika vesi pois ja lisää ne kiehuvaan veteen ja sekoita. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita samalla. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.

Valkosuklaatäyte:
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
tilkka vettä

Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan veteen. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet ja sekoita täytettä koko ajan. Kaada täyte vuokaan mustikkatäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään viisi tuntia. Mielellään yli yön jääkaapissa.

Irrota kakku ja koristele haluamallasi tavalla.
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Tästä kakusta tuli todella kaunis ja onnistunut mielestäni. Tyttö hoiteli koristelun ja autteli minua muutenkin kakun valmistuksessa.

Synttärisankarilta ja vierailta tuli vain ja ainoastaan ylistäviä kommentteja. Annoin reseptin myös ystävälleni lapsensa synttäreitä varten. Synttäreiltä tuli viestiä: "Kiitos tuosta juustokakkuohjeesta. Oli ihan mielettömän hyvää ja ohjetta piti jo jakaa eteenpäinkin." Suosittelen siis testaamaan! Omasta mielestänikin tämä on paras kakku, minkä olen tehnyt. Kakkuun ei tule esim. tuorejuustoa niin paljon, joten tuo pohja on suussasulavan "kevyt".

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että kakku on kevyt. Usein tuorejuustokakkuja voi ottaa vain todella pienen palasen kun ovat niin täyttäviä. Kiitos reseptistä - menee varmasti kokeiluun! Valkosuklaa on muuten herkkuani.... :D

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Minä en ole vielä koskaan tehnyt juustokakkua. Ehkä olisi jo aika kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Oivoi, nyt näyttää hyvältä! Tytön synttäreille pitäisikin keksiä sopivia kakkuja :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!