perjantai 9. elokuuta 2019

Nopea nakkiwokki arkeen

Wokit on helppoja ja nopeita ruokia pyöräyttää arkeen. Monesti ne ovat niin vaivattomia valmistaa, että lapsetkin pyöräyttävä tällaisen itse ruuaksi.

Meidän perheessä wokkeja harrastetaan enemmänkin. Tällaisia on tullut ainakin aiemmin tehtyä: Nopea katkarapuwokki ja Pinaatti-lohiwokki.

Törmäsin tähän nakkiwokkiin etsiessäni reseptejä Foodie.fi-palvelusta. Kun löydät mieleisen reseptin, voit lisätä suoraan siinä käytettävät aineet kauppalistalle ja ohje jää palveluun talteen kokkaushetkeä varten. Kurkkaa, mitä kirjoitin blogiin tuosta älykkäästä kauppalistasta. Tuo palvelu on paljon muutakin kuin ruokakauppalista. Sen kautta voit tsekata Prismojen valikoimat muutoinkin kuin ruuan osalta. Just tyttöjen futisturnausreissulla tarkistin, löytyykö turnauspaikkakunnan Prismasta kylmäpusseja. Tytöt otti vastaan ja jakoi vähän kovuutta kentällä. Luonnollisesti hyvällä tavalla.

Nakkiwokki:
450-500 g pakastewokkivihanneksia
400 g nakkeja
2 rkl (seesami)öljyä
2 valkosipulin kynttä
2 pakettia lihan makuisia nuudeleita

Kastike:
1 rkl maissijauhoja
1 nuudelipussin mausteet
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl soijakastiketta
2 rkl (seesami)öljyä

Kuumenna öljy (wokki)pannussa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja wokkivihanneksia pannulla viisi minuuttia. Laita nuudelit kuumaan veteen likoamaan. Paloittele nakit joukkoon ja paista niitä vielä 5 lisäminuuttia. Liota nuudeleista vesi pois ja anna nuudeleiden kuivua lävikössä kastikkeen valmistamisen ajan. Sekoita pienessä kulhossa kastikkeen ainekset ja lisää kastike ja nuudelit wokkivihannes-nakkipaistokseen. Jatka wokkaamista vielä noin 10 minuuttia, kunne vihannekset ovat kypsiä ja rapeita.
www.arkipaskaruokaa.fi
Tämä ruoka sopi arkeen aivan täydellisesti. Ruoka oli pöydässä reilussa parissakymmenessä minuutissa. Tästä ruuasta jäi hiukan vielä seuraavalle päivälle. Käytin jämäwokin lapsille lounasmunakkaan pohjaksi. Maistui kuulemma!

Muutama sananen vielä tuosta seesamiöljystä. Sehän ei todellakaan ole tässä ruuassa pakollinen. Perusöljylläkin pärjää. Olen vain huomannut näitä wokkeja tehdessäni, että se antaa aidomman maun aasialaisiin ruokiin. Suosittelen siis lämpimästi sen ostoa, jos teet wokkeja vähänäkään useammin kuin kerran vuodessa.
www.arkipaskaruokaa.fi
Perheen arviot:
Minä: ihan jees arkiruoka
The Chef: nakit on wokissa aika eksoottinen. Ihan jees, mutta silti ei-jatkoon
Poika: ei jatkoon. Komppasi isäänsä nakeista wokissa
Tyttö: Jatkoon. On hyvää.

P.s. Aion tehdä tätä toistekin vaihtelun vuoksi. Näytti nimittäin silti tuo ruoka tuolle miesväellekin uppoavan sen verta hyvin.

4 kommenttia:

  1. Hyvä idea laittaa nakkeja wokkiin ja minusta sopivat siihen ihan mainiosti. Pidän erilaisista wokeista. Pakko paljastaa, että minun "nakkisyntini" on hapanihmelä kastike nakeilla ja perunamuusilla. Teen sitä ja se jos mikä on herkkua :D

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa olevan hyvä herkku. Itse en juurikaan syö makkaraa tai nakkeja. Ehkä kerran vuodessa tulee hankittua ja grillataan makkaraa.

    VastaaPoista
  3. Meidän koululaiset tykkäävät nuudeleista. Keittelevät niitä välillä omatoimisesti. Ehkä voisin yllättää heidät nakkiwokilla. Luultavasti maistuisi.

    VastaaPoista
  4. Wokkaan paljon kasviksia. Se on niin nopea tapa valmistaa hyvää kasvisruokaa. Nakit ja makkarat ovat minulla paitsiossa nyt kun olen ketoruokavaliolla ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!