perjantai 2. elokuuta 2019

Nopea puolukkahillo

Kuten jo tuossa aiemmassa blogikirjoituksessa totesin, pakkasesta piti saada vanhoja edellisen satokauden marjoja uusien tilalta. Tällöin tein piiraan ja hillon puolukoista. Ohje löytyi Dansukkerin hillosokeri pussista. En ole ollut mikään hilloaja, mutta tuon pussin oli joku meille vahingossa kiikuttanut tavallisen hienon sokerin sijaan. 😀 Puolitin Dansukkerin ohjeen, kun piirakan lisäksi puolukoita riitti vielä vähän hilloon. Omatekoinen hillo oli todellakin nopeaa tehdä ja helppoa. Siinä ei nokka kauan tuhissut. Oletko sinä tehnyt itse hilloja?
www.arkipaskaruokaa.fi

Marjahillo:
2 litraa marjoja (tuore tai pakaste)
0,5 dl vettä
½ kg hillosokeria

Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna se kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10-15 minuuttia (kovakuoriset marjat tarvitsevat pidemmän kypsymisajan). Sekoita välillä ja kuori syntyvää vaahtoa pois. Kaado hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne hyvin. Hillo hyytyy kunnolla noin vuorokaudessa.

4 kommenttia:

  1. Hilloa voisikin tänä syksynä tehdä, jos jostakin saisi omenia...Itse tehty hillo on ihan parasta <3

    VastaaPoista
  2. Mulla tulee puolukat usein syötyä mieluummin survoksena kuin hillona, varmaan oppinut tämän lapsuudesta :D

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä! Puolukkahillo on superhyvää monen ruuan kansssa :)

    VastaaPoista
  4. Ennen tein enemmänkin hilloja. Nyt en ole muutamaan vuoteen tehnyt. Säilöttävät marjat tulee pakastettua.

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!