torstai 29. elokuuta 2019

Yhden pannun Broileri-nuudelikeitto - lisää nopeita arkeen sopivia ruokia

Jos olet huomannut, monissa ruoissani korostuu sanana nopeus. Meidän arki on tosiaan välillä hektistä, joten ruuan pitää olla valmis todella nopeasti työpäivän jälkeen tai se tulee tehdä edellisenä päivänä valmiiksi. Muutamat laatikkoruoat ovat sellaisia, joita teen pariksi päiväksikin, mutta yleensä meillä syödään samaa ruokaa yhtenä päivänä, ja loppu (jos sitä jää) otetaan evääksi meille vanhemmille.
www.arkipaskaruokaa.fi
Valion sivuilla tämän ruuan valmistukseen luvataan menevän 20 minuttia. Olen huomannut, että nämä on yleensä hiukan liika luvattua, koska mulla ainakin tahtoo mennä uutta ruokaa kokeillessa vähän enemmän jo ihan uutuuden takia. Pitää lukea ohjetta, tarkistella määriä yms. Toki korvaan aina ruuissa käytetyt filesuikaleet fileillä ja pilkon ne itse. Se lisää ruoanvalmistumisaikaa luonnollisesti muutaman minuutin.

Broileri-nuudelikeitto:
2 rkl öljyä
450 g maustamatonta broilerin filettä
2 pussia (yht 500 g) kasvissuikaleita
15 dl vettä
2 kanaliemimuutiota
4 kiekkoa munanuudeleita
½ pkt Koskenlaskijaa
1 tl sitruunapippuria
chilimaustetta
mustaapippuria

Pilko broilerifileet ja paista ne pannulla kypsäksi. Mausta. Lisää kasvissuikaleet. Anna kypsyä hetken. Lisää vesi (älä heti kaikkea, lisää loput tarvittaessa) ja kanaliemikuutiot. Keitä noin 5 minuuttia.  Lisää murennetut nuudelit joukkoon ja paloiteltu juusto. Sekoita hyvin, mausta ja keitä kypsäksi.
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Perheen arviot:
The Chef: ihan jees
Minä: Tämähän toimii!
Poika: On hyvää (näyttää peukkua)
Tyttö: Hyvää!

3 kommenttia:

  1. Nopeat arkiruuat kiinnostaa! Perhepäivähoitajana ja neljän lapsen äitinä saa usein olla kauhan varressa. Tämä menee testiin.

    VastaaPoista
  2. Nopeat ruoat varsinkin arkisin kiinnostaa! Aina ei jaksa viettää keittiössä aikaa montaa tuntia, vaikka meidän arki ei kovin kiireistä olekaan. Tuo vaikuttaa maukkaalta keitolta. 😋

    VastaaPoista
  3. Nopeat arkiruuat ovat aina arjen pelatus!

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!