keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko

Mä olen Kaappaus keittiössä -ohjelman fani. Tosin nykyään kaapatut keittiöt tahtovat olla jo oikeita ongematapauksia, joissa ei oikeasti syödään mitään oikein. Mä voisin antaa keittiöni kaapattavaksi Karille. Voisi tulla näyttämään, miten kilpaurheilevien teinien ruokavalio saadaan entistä paremmaksi ja sitä myötä myös vanhemmille uutta puhtia työelämään ja arjen pyöritykseen.
www.arkipaskaruokaa.fi
Reilun vuoden ajan olen pyöritellyt Karin makaronilaatikon ohjetta. Omani on ihan huippu hyvää, joten ehkäpä en ole sen takia alkanut sitä vielä aiemmin testaamaan. Nyt vain tuntui, että on se hetki. The moment. Ohje on poimittu Soppa365-sivustolta.

Kari Aihisen makaronilaatikko:
5 dl makaronia
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 punainen paprika
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
öljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ litraa kuohukermaa
2 kananmunaa
www.arkipaskaruokaa.fi
 www.arkipaskaruokaa.fi
 www.arkipaskaruokaa.fi
Laita makaronit kypsymään kiehuvaan veteen. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja parika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja soseuta ne. (Kari pilkkoo, minä soseutan > tulee pehmeämpi maku).

Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljyä. Ruskista jauheliha ja mausta se. Laita jauheliha sivuun ja paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pannulle pekonin joukkoon. Paista noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha joukkoon. Mausta. Kaada uunivuokaan. Sekoita keitetyt makaronit joukkoon. Vatkaa kevyesti munien rakenne rikki ja lisää kerma sekaan hyvin sekoitten. Kaada kerma-munaseos uunivuokaan ja sekoita.

Peitä uunivuoka kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään tunniksi tai yli yön. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa tunti.
www.arkipaskaruokaa.fi

Voi veljet, miten hyvää! En tiedä onko se tuo kerma ja aurinkokuivattu tomaatti vai maustuminen uunissa, mutta tämä on HYVÄÄ! Ajattelin testata tuota yli yön maustumista jääkaapissa mun omalle makaronilaatikollekin. Koska jos tämä on näin hyvää, ja ihmeitä ei tapahdu, mun oma resepti jää unholaan... Tämä on muuten myös sellainen laatikko, joka ei ketsuppia kaipaisi päälleen. Itsellä on vaan joku fiksaatio, että ilman ei voi syödä. :D

Onko tämä Karin makaronilaatikko sinulle tuttu ennestään?
Oletko testannut hänen muita ohjeita?

Perheen arvio:
Tätä lisää!!! (Kerrankin kaikki ollaan samaa mieltä!)

P.s. Onko silmusalaatit sinulle tuttuja? Meidän perheessä menee sitä hurjasti. Olen alkanut miettiä jopa omien itujen kasvattamista. Kuulemma helppoa homma (ja olisi myös edullisemaa).

4 kommenttia:

  1. Tätä reseptiä pitää ehdottomasti joskus vielä kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Meillä syödään todella vähän makaronilaatikkoa. Mies tekee kyllä tosi hyvää sellaista.

    VastaaPoista
  3. Aurinkokuivatut tomaatit kuulostaa hyviltä! Pekoni taas ei kuulosta hyvältä tällaisen wannabe-kasvissyöjän korvaan. Joskus kasvattelin itse ituja. Mulla oli siihen tarkoitukseen tehty muoviastiakin äidiltä lainassa. Olivat hyviä!

    VastaaPoista
  4. Taas kerran löysin täältä uuden kokeiltavan reseptin

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!