keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Pehmeän tulinen papu-nakkikeitto maistuu talvisena iltana

Meillä on tiistai harvinanen treenitön päivä. Silloin voidaan syödä keittojakin. Keitonkin täytyy olla hyvin ravitseva ja nälän pois pitävä. Löysin mielenkiintoisen keiton K-ruoka nettisivulta. Papu-nakkikeitto oli todella herkullinen tuttavuus. 

Se mikä tässä ruuassa on myös huippua on nopeus ja edullisuus. Koska maku paranee lämmitettäessä ja tässä on näitä hyviä puolia, suosittelen tekemään tätä isomman satsin kerralla!
www.arkipaskaruokaa.fi
Papu-nakkikeitto:
2 isoa sipulia
5 valkosipulinkynttä
öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk chilitomaattimurskaa
n. 2 tomaattimurskapurkillista vettä
1 tlk ruskeita papuja
1 tlk vihreitä linssejä suolaliemessä (gogreen)
1 punainen paprika
1 rkl meiramia
½ tl suolaa
mustaapippuria
Kivikylän nakkeja (380 g)
(chiliä)

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Laita pavut ja linssit valumaan ja huuhtele ne.

Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sen jälkeen joukkoon paprika. Jatka kuullotusta viitisen minuttia, jotta paprikat pehmenevät.

Lisää joukkoon tomaattipyre, kasvisliemikuutio ja tomaattimurska. Sekoita hyvin. Huuhdo tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada keiton joukkoon. Lisää vettä myöhemmin tarvittaessa samalla purkilla.
www.arkipaskaruokaa.fi
Lisää valutetut ja huuhdellut pavut ja linssit keittoon. Mausta keittoa meiramilla, suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi chiliä joukkoon, jos haluat tulisuutta lisää. Anna keiton kiehua kymmenen minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Pilko nakit. Ruskista ne pannulla. Lisää keittoon ja kuumenna keitto vielä kertaalleen kiehuvaksi.
www.arkipaskaruokaa.fi
www.arkipaskaruokaa.fi
Tästä keitosta on todella helppoa tehdä kasvisversio. Voit jättää nakit kokonaan pois tai korvata perinteiset nakit vegenakeilla. Myös tulisuuden määrää voi säädellä oman maun mukaan. Korvaa chilitomaattimurska tavallisella ja jätä chilijauhe lisäämättä. Tuunaa oman maun mukaan!

Muuten.
Tässä keitossa on sama kuin muissakin.
Maku paranee seuraavaan päivään!
Perheen arviot:
Minä: onpa yllättävän herkullista
The Chef: Hyvää
Poika: on hyvää
Tyttö: on hyvää

P.s. Heh. Lapset yritti kiristää minua. Eivät meinanneet antaa arviota lainkaan. Alkuperäinen arvio oli: "On hyvää, jos (te) varaatte pöydän." Lapset päättivät viedä minut ja The Chefin tulevien syntymäpäiviemme johdosta syömään Stefan's Steak Houseen. He vie meidät juhlimaan, ja me kuulemma maksetaan. :D

4 kommenttia:

  1. Ihana postaus! herkullinen nakkikeitto menee kokeiluun - ja kerro sitten millainen oli lasten järkkäämä juhlaillalllinen:)

    VastaaPoista
  2. Tämä täytyy laittaa talteen ja kokeilla vegenä. Kiitos reseptistä. :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä, keittoja pitäisi tehdä itsekin enemmän :)

    VastaaPoista
  4. Kivan simppeli ohje! Itselle ei oikein pavut istu, joten ne on tästä skipattava :)

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!