keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Nopea tonnikalawok valmistuu alle kymmenessä minuutissa!

Meidän lapset rakastaa wokkeja. Näin äidin näkökulmasta ne ovat myös tosi simppeleitä. Valmistuvat arkeen nopeasti ja ovat edullisiakin. Kaikki toki riippuu siitä, minkälaista protskua laitat. Meidän perheen suosikit ovat katkarapu ja kana. Välillä tehdään näin tonnikalasta ja onpas meillä syöty nakkiwokkiakin. Kurkkaa ohje tästä.
www.arkipaskaruokaa.fi
Mikä mua ihastuttaa nopeuden rinnalla wokeissa? Niiden värikkyys! Voit käyttää jääkaapin perältä nahistuneetkin vihannekset näihin, ja jos haluat nopeutta lisää, käytät valmiita pakastevihannessekoituspusseja. Näin tulee huomaamatta syötyä jo osa päivän värikkyyskiintiöstä.
www.arkipaskaruokaa.fi
Hullun nopea Tonnikalawok
300 g pakastevihanneksia (esim. Apetit Puutarhurin sekoitus)
4-5 kiekkoa munanuudeleita
2 purkkia (tomaattikastikkeessa) tonnikalaa

Keitä vesi ja laita nuudelit kypsymään sinne. Valuta pannulle tomaattikastiketta. Kuullota pakastevihanneksia muutama minuutti ja lisää tonnikalat joukkoon. Voit halutessasi vähentää nesteen määrää purkeista. Itse käytin kaiken tomaattikastikkeen. Näin siitä tulee mehevämpää. Kypsennä tonnikalat vihannesten seassa n. viiden minuutin ajan. Kaada nuudeleista vesi pois ja sekoita kaikki huolellisesti. Nauti!

Koko tähän ruokaan menee aikaa alle 10 minuuttia! Onko arkena parempaa ruokaa? No ei. Alkuperäinen ohje on blogista Onnellinen keho.
Perheen arviot:
Tyttö: peukku pystyssä eli jatkoon
Poika: voitaisko tehdä näitä wokkeja viikottain?
The Chef: Onpa hyvää. Jäikö evääksi?
Minä: maistuu!4 kommenttia:

 1. Kuullostaa hyvältä, tätä voisi joskus kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Onpa hyvä ja nopea ruoka! Kiitos tästä ohjeesta, saanpa vähän vaihtelua meidän ruokapöytään. Täytyykin samalla katsella sinun muita ohjeita:) Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
 3. Wokit ovat näppäriä arjen pelastajia 😊

  VastaaPoista
 4. Wokkaan todella paljon ja ne ovat kyllä arjen pelastajat!

  VastaaPoista

Kiitos, kun olet yhteydessä minuun!