Everyday Food: Terveellisiäkoirille

Koirat ja muut lemmikit voidaan pitää osana perhettä ja siksi ihmiset haluavat niiden olevan aina terveitä. Siksi ihmiset varmistavat, että heidän lemmikkinsä rokotetaan, jotta he eivät sairastu. Mutta rokotteiden lisäksi heidän itsensä syömä ruoka voi olla hyvä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde.

Useimmat ihmiset valmistavat koiranruokaa koirilleen, ja se on okei! Se sisältää oikeat ravintoaineet ja kivennäisaineet pitämään ne myös terveinä. Mutta jos sinulla ei ole koiranruokaa tai haluat ruokkia koirallesi jotain muuta, voit syöttää sille muutaman palan pöydästäsi. Katso joitain pöydältäsi olevia ruokia, joita voit syöttää koirille:

Katkaravut ja kala

Katkaravut voivat olla hyvää ruokaa koirasi ruokavaliossa, koska ne sisältävät hyviä rasvoja ja aminohappoja. Kypsennä katkaravut kokonaan ja poista ne kuorista ja koirasi nauttii varmasti ateriastaan. Katkarapujen lisäksi kala on myös hyvä aminohappojen lähde. Lohi ja sardiinit ovat parhaita kalalajeja, koska lohi on täynnä vitamiineja ja proteiinia, kun taas sardiinien luut ovat pehmeät, jotka lemmikkisi sulavat helposti lisäkalsiumia varten.

Voit ruokkia koirallesi myös muuta kalaa kuin sardiinia. Muista vain poistaa kaikki pienet luut. Muista myös, että koirallesi ei saa ruokkia kypsentämätöntä tai alikypsennettyä kalaa ja että he syövät sitä vain kahdesti viikossa. Voit myös ruokkia koirallesi tonnikalaa, mutta se on valmistettava veteen, ei öljyyn ja ilman mausteita.

Kana ja kalkkuna

Vaikka kala on hyvä proteiinin lähde, voit saada proteiinia koirille myös kanan tai kalkkunan kanssa. Kypsennetty, maustamaton kana on yksi parhaista valinnoistasi, koska se on helposti saatavilla ja helppo valmistaa. Se on loistava vaihtoehto, jos sinulla ei ole koiranruokaa saatavilla. Voit myös ruokkia koirallesi kalkkunan jätteitä. Varmista vain, että poistat ylimääräisen rasvan ja ihon ja jätä se maustamatta.

Muista poistaa kaikki luut, erityisesti pienet, kalkkunasta ja kanasta ennen kuin annat niitä koirille. Siipikarjan luut voivat halkeilla tai murtua koirasi ruoansulatusjärjestelmässä, mikä voi aiheuttaa tukkeumia ja repeytyä sen suolistoon.

Jogurtti

Proteiinin lisäksi koirat tarvitsevat myös terveellisen annoksen kalsiumia pitääkseen luunsa vahvoina, ja välipala jogurttia auttaa. Ne eivät ole ainoastaan ​​runsaasti kalsiumia, vaan myös proteiinia, joten ne ovat täydellisiä, tasapainoisia välipaloja koirille. Ei vain, vaan jogurtin aktiiviset bakteerit voivat myös auttaa vahvistamaan koirasi ruoansulatusjärjestelmää.

Muista kuitenkin valita tavallinen jogurtti ilman sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Hyvä tapa auttaa koiria viilentämään kesällä on mukava, viileä, terveellinen pakastejogurtti.

Vaikka koiranruoka on jo loistava vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde, on myös hyvä idea lisätä niitä ruokavalioon. Näiden ruokien antaminen ei ainoastaan ​​tee niistä terveellisempiä ja vahvempia, vaan antaa heille myös jotain erilaista makua ja nautintoa.