Arjen ruoka: Reseptimme pestorullille

Leipä on erittäin monipuolinen ainesosa. On monia tapoja tehdä se, ja erilaiset ainesosat toimivat myös sen kanssa. 

Toisaalta kaikki tietävät myös, että pesto on herkullista ja sitä voidaan käyttää kaikenlaisiin asioihin. Se on upea pulahdus leivän ja lihan paloille, ja se toimii hämmästyttävän hyvin myös pastan kanssa. Voit kuitenkin edelleen ottaa peston lovella ja muuttaa sen päivälliseksi. 

Jos olet kyllästynyt samoihin leipä- ja päivällisrullaihin kotona, voit aina ripustaa sen hieman pestolla! Ei vain herkullinen, mutta se näyttää hyvältä ja tuoksuu myös hämmästyttävälle. Voit tehdä oman tekemällä tämän helpon reseptin siitä, miten voit tehdä pesto-sämpylöitä kotona: 

Vaihe 1 – Valmistele taikina
Ensin sinun on tehtävä taikina päivällisrullaa varten. Aloita valmistamalla kulho haalealla vedellä ja lisää sitten hiiva ja sokeri. On tärkeää antaa sen istua jonkin aikaa ja työskennellä taikinan valmistamisen seuraavan osan kanssa. Sekoita jauhoja ja suolaa yhteen 3 minuutin ajan ja lisää hiivasekoitus keskelle.

Vaihe 2 – Lisää pestokastike seokseen
Kun kaikki taikinan ainesosat on sekoitettu ja yhdistetty, on aika lisätä pestokastike. Parasta, jos käytät tuoretta pestoa verrattuna ostettuun versioon tuoreuden varmistamiseksi. Lisäksi se tekee illallisrullistasi entistäkin parempia. 

Vaihe 3 – Sekoita ja muotoile taikina
Kun taikina on asetettu, on aika sekoittaa kaikki ainekset ja aloittaa vaivaaminen. Varmista, että tiskilläsi on erillinen tila taikinan vaivaamiseen ja rullattamiseen. Näin se saavuttaa tietyn elastisuuden, joka sopii täydellisesti leivontaan. 

Tiedät, että taikina on valmis, kun seos tarttuu yhteen ja on hieman tahmea ja joustava, kun se vedetään irti. 

Vaihe 4 – Anna nousta
Jos taikina on liian juoksevaa, muista lisätä sen ympärille lisää jauhoja. Seuraava askel on jättää se kulhoon muutamaksi tunniksi ja antaa hiivan tehdä työnsä. Vaikka sämpylät alkavat muodostua tunnin tai kahden kuluttua, voit mennä ylimääräisen mailin ja jättää sen jääkaappiin yöksi. 

Vaihe 5 – Paista
Kun taikina on täysin noussut, poista se kulhosta ja aloita niiden muotoilu pieniksi rulliksi. Yritä pitää ne kaikki samanmuotoisina, jotta ne kypsyvät tasaisesti uunissa. 

Aseta leivinpelti tarjottimelle ja jätä tarpeeksi tilaa taikinan nousulle reunoille. Paista niitä 190-200 Fahrenheit-astetta puoli tuntia ja anna heidän levätä ennen tarjoilua.